Πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή σου;




Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών αγνοεί την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο σύμφωνα με έρευνα της Forrester.
Η εταιρεία αναλύσεων έκανε έρευνα μεταξύ των Αμερικανών και βρήκε ότι μόλις το 41% των συνδρομητών σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ίντερνετ γνωρίζει με ακρίβεια πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή του.
Οι περισσότερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ διαφημίζουν τις μέγιστες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι οι χρήστες να απολαμβάνουν μόλις ένα 10 με 20% της ταχύτητας που υπόσχεται η εταιρεία.
Η ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ειδικά στην Ελλάδα όπου ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν σελίδες όπου οι χρήστες μπορούν να μετρήσουν την ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και να γνωρίζουν ποιες περίπου ταχύτητες έχουν στην πραγματικότητα. Η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι ίδια κάθε στιγμή.
Ένα καλό τέτοιο site είναι το http://www.speedtest.net/ όπου μπορείτε να δείτε online την ταχύτητα του PC σας, μέσα από ένα ωραίο περιβάλον με όμορφα γραφικά.



Ένα άλλο site είναι το http://www.my-speedtest.com/ . Κάνει την ίδια δουλειά με το προηγούμενο και εκτός αυτού, έχει και ...



...ένα widget για το blog σας, για να έχετε πάντα πρόχειρο τον μετρητή ταχύτητας στο internet.
Κάτι σαν αυτό που έχω και εγώ στο blog μου.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Ποτέ δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο παρ΄ότι μερικές αντιλαμβάνομαι ότι το σύστημα σέρνεται....
Θα το κοιτάξω....
Α! όσο για τις φωτό δεν κατάφερα, σε μιά προσπάθεια που έκανα για να φαίνεται το θέμα τους τοποθετώντας τον κέρσορα επάνω τους...
Θα προσπαθήσω ξανά και κάποια άλλη φορά αν και έκανα ακριβώς αυτό που διάβασα....

ekabitis είπε...

Γεια σου Εύα.
Τοποθέτησέ το, μετά το border="0" .
Θα δουλέψει σίγουρα!

Δημοσίευση σχολίου