Τίτλος στις φωτογραφίες του blog μας


Σ
ήμερα έχω να σας δείξω έναν απλούστατο τρόπο για να βάζεται τίτλο στις φωτογραφίες σας. Τι σημαίνει αυτό; Όταν περνάμε το δείκτη του ποντικιού από την φωτογραφία, θα εμφανίζεται αυτόματα για κάποια δευτερόλεπτα ένας τίτλος μέσα σε πλαίσιο, με το θέμα που θα έχουμε γράψει εμείς πριν. Αυτό βοηθάει τους αναγνώστες σχετικά, σε τι αναφέρεται η φωτογραφία.
Δείτε παρακάτω τι εννοώ. Στην φωτο του άλλου blog μου, μόλις βάζεις το ποντίκι πάνω στην φωτογραφία, αμέσως εμφανίζεται ο τίτλος "Πλατεία συντάγματος". 'Ετσι δίνει στον αναγνώστη την πληροφορία που θέλουμε.


Πάμε λοιπόν:
Όπως ήδη θα γνωρίζεται, η κάθε φωτογραφία, με μορφή html, που βάζουμε στο blog μας έχει περίπου την μορφή αυτή.

<<a href="http://freefotos.gr/"><img src="http://freefotos.gr/images/e9863jf2dc749dhaeuo.jpg" border="0" alt="freefotos.gr" /></a>

(Αν δεν γνωρίζεται πως βρίσκουμε την html μορφή κάθε φωτογραφίας, πατήστε εδώ. Θα το βρήτε προς το τέλος της ανάρτησης).
Μέσα εκεί προσθέτουμε τον κωδικό

title="----------"

Τις παύλες τις αντικαθιστούμε, γράφοντας αυτό που θέλουμε να φαίνεται. Έτσι θα πάρει την ακόλουθη μορφή.

<a href="http://freefotos.gr/"><img src="http://freefotos.gr/images/e9863jf2dc749dhaeuo.jpg" border="0" title="-------" alt="freefotos.gr" /></a>

Πατάμε αποθήκευση και είμαστε έτοιμοι.
Όταν τώρα ανοίξουμε ξανά την σελίδα μας και τοποθετήσουμε το δείκτη του ποντικιού πάνω στη φωτογραφία, θα εμφανιστεί ο τίτλος που δώσαμε πριν.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

4 σχόλια:

xristin είπε...

ekabitis μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις ανάρτηση για το πως μπορώ να βάλω ημερολόγιο στο blog μου.
Σε ευχαριστώ εκ των πρωτέρον.

ekabitis είπε...

ristin, μπορείς να επισκεφτείς τις παρακάτω σελίδες που σου γράφω, (υπάρχουν πολλές άλλες επίσης), και να διαλέξεις όποιο σου αρέσει. Θα αντιγράψεις τον κωδικό, βάζοντάς τον σαν gadget στην στήλη σου.

http://desktop.google.com/plugins/i/gdcalendar.html?hl=el

http://mycalendar.org/getwidget/

http://www.free-blog-content.com/

http://www.wishafriend.com/calendars

Eva F. είπε...

Πολύ χρήσιμο για μένα αυτό για την σελίδα με τις φωτό μου?...
Θα προσπαθήσω να το κάνω...
Ευχαριστώώώ!!!!!

ekabitis είπε...

Είναι πολύ εύκολο Εύα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις!

Δημοσίευση σχολίου