Εκκίνηση προγραμμάτων


Κάποιες φορές, εκκινώντας τον υπολογιστή μας, φορτώνουν στην task bar πολλά προγράμματα. Συνήθως τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα είναι άχρηστα. Και όταν λέω άχρηστα, εννοώ κάποια προγράμματα που χρησιμοποιούσαμε παλιά και κάποια άλλα που χρησιμοποιούμε σπανίως. Αυτά όμως φορτώνουν κανονικά με την εκκίνηση του υπολογιστή είτε από επιλογή μας κατά την εγκατάσταση του προγράμματος, είτε από μόνα τους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν πολύ να φορτώσουν τα Windows.
Αυτά λοιπόν τα προγράμματα μπορούμε να τα αποεπιλέξουμε να ξεκινάνε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα που θα δείτε παρακάτω.



1) Πηγαίνετε έναρξη (start), και πατήστε εκτέλεση (run).
Αν δεν βρήτε την παραπάνω εντολή, (απουσιάζει από τα Vista), διαβάστε την προηγούμενη ανάρτησή μου.
Εναλλακτικά μπορείτε να το βρείτε: Έναρξη (start), όλα τα προγράμματα (all programs), βοηθήματα (accessories),εκτέλεση (run).
2) Τώρα πληκτρολογείστε msconfig και πατήστε enter.
3) Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνετε στην 4η καρτέλα Εκκίνηση στοιχείων (startup).
4) Εδώ βρίσκονται τα προγράμματα που ανοίγουν κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής και αυτά είναι τα τσεκαρισμένα. Αποεπιλέξτε τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε. Προσοχή, μην αφαιρέσετε το antivirus ή το πρόγραμμα της κάρτας ήχου (Realtek), αλλά ότι άχρηστο θεωρείτε εσείς από τα υπάρχοντα, όπως προγράμματα chat που μπορεί να μη χρησιμοποιείτε. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι ΔΕΝ πειράζουμε κάτι που δεν το ξέρουμε.
5) Τέλος, πατήστε ok.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου