Ωραίο τραγούδι. Ποιός το λέει?


Σ
ήμερα έχω να σας δείξω ένα πρόγραμμα που βρήκα στο διαδίκτυο, και που πραγματικά με εντυπωσίασε.
Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα εντυπωσιάσει και εσάς. Ειδικά τους ...μουσικόφιλους!
Πρόκειται για ένα προγραμματάκι μόλις 530KB, το οποίο αναγνωρίζει την μουσική που ακούτε, και σας αποκαλύπτει τον τίτλο του τραγουδιού, καθώς και τον ερμηνευτή του!
Αν δηλαδή ακούτε μουσική από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό ή απλά ακούτε τα Mp3 από τον υπολογιστή σας, και δεν γνωρίζετε το τραγούδι, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα το βρει! Έτσι απλά! Καλό ε?
Λοιπόν.
Το πρόγραμμα είναι το Tunatic.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο site πατώντας ...



... εδώ.

Διατίθεται και σε Mac OS (για όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα).

Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ.


Αφού το κατεβάσετε, το κάνετε εγκατάσταση.

Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να ήσαστε συνδεδεμένοι στο internet, καθώς και να υπάρχει συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας μικρόφωνο.

(Συνήθως τα laptops το έχουν από την "μάνα" τους, ενώ στα desktops αν δεν έχετε μικρόφωνο να συνδέσετε, μπορείτε με δεξί κλικ πάνω στο πρόγραμμα να επιλέξετε settings, και από το dropdown menu που θα εμφανιστεί να επιλέξετε απ' ευθείας την κάρτα ήχου σας, που θα εμφανιστεί. Εν συνεχεία πατήστε Configure).

Βασικά αυτό το πρόγραμμα, μέσω του μικροφώνου, αναγνωρίζει -μέσω των συχνοτήτων- το κάθε τραγούδι, και με αυτόν τον τρόπο βρίσκει τον τίτλο και τον ερμηνευτή του.

Λίγα λόγια για τον τρόπο λειτουργίας του.
Το Tunatic είναι πολύ εύκολο στην χρήση.
Μόλις εκκινήσετε το πρόγραμμα, και αφού υπάρχει ενεργή μουσική πηγή, πατάτε το άσπρο σημαδάκι που βρίσκεται στ' αριστερά.

Κάντε κλικ στην εικόνα


Κατά την διάρκεια του searching, εμφανίζεται μία παλλόμενη οριζόντια γραμμή στη μέση του εικονιδίου του προγράμματος. Αυτή υποδηλώνει την συχνότητα. Όσο πιο δυνατά ακούγεται το τραγούδι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο παλμός της γραμμής και τόσο ευκολότερα θα βρει το τραγούδι.
Αν η μουσική πηγή είναι αδύναμη, υπάρχει περίπτωση να σας γράψει ότι "το σήμα είναι ασθενές". Σε αυτή την περίπτωση δυναμώστε τον ήχο.
Όταν γίνει αναγνώριση, θα εμφανιστεί ο ερμηνευτής και ο τίτλος του τραγουδιού. Στα δεξιά υπάρχει ένα άσπρο σημαδάκι. Αν το πατήσετε θα οδηγηθείτε σε ιστοσελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες του τραγουδιού, καθώς και link για να βρείτε τους στίχους.


Αυτό ήταν. Ελπίζω να σας άρεσε.
Πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν τραγούδια που εμφανίτονται ως Track 1, Track 2 κλπ.
Καιρός λοιπόν να βάλεται τίτλους στα τραγούδια σας.
Περιμένω τα σχόλιά σας!



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

6 σχόλια:

Eva F. είπε...

Πάρα πολύ χρήσιμο!!!!
Να είσαι καλά Γιώργο!

Κωνσταντίνος Α. είπε...

βρήκα το μπλογκ σου πολύ καλό και χρήσιμο.Μόλις διόρθωσα την ταχύτητα του firefox με την συμβουλή σου.Να σαι καλά φίλε μου.
Θα δοκιμάσω αρκετές από τις προτάσεις σου που τις βρήκα εξίσου σπουδαίες.

ekabitis είπε...

Εύα, έγκλημα(!), σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Ανώνυμος είπε...

σε vista δεν το εχει,θα δουλεψει αν βαλω καποιο απο τα αλλα?

ekabitis είπε...

Ανώνυμε, θα κατεβάσεις την επιλογή για windows, και θα δουλέψει κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι μαγικός!

Δημοσίευση σχολίου