Πως να φτιάξετε ένα Drop Down Menu


Ένα εύχρηστο και απλό wigdet για τους αναγνώστες του blog σας, είναι το Drop Down Menu.
Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό.




Είναι πολύ εύκολο στην δημιουργία του, και τοποθετώντας το, δίνετε σημαντικές πληροφορίες στους αναγνώστες σας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα πολύτιμο χώρο στην sidebar.

Ο βασικός κωδικός είναι αυτός.




<form><select name="menu" onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_blank')"size=1 name=menu>
<option value=0 selected> Εδώ γράφετε τον τίτλο </option><option value="Εδώ γράφετε το link"> Εδώ γράφετε τον προσδιορισμό του link </option> </select></form>

Την σειρά με το κόκκινο χρώμα, την χρησιμοποιούμε τόσες φορές, όσες και τα links του menu που θέλουμε να βάλουμε.
Σαν παράδειγμα, σας δίνω τον κωδικό του Drop Dawn Menu που βρίσκεται παραπάνω.


<form><select name="menu" onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_blank')"size=1 name=menu style="width:200px;color:#ff0000;background:#B2DDFB"><option />Ekabiti's Tips&Tricks<option value="http://ekabitis7.blogspot.com/" />Το άλλο μου blog
<option value="http://ekabitis-tips-tricks.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html" />Hex color code<option value="http://www.blogger.com/profile/00494724431698437000" />Ποιος είμαι<option value="http://ekabitis-tips-tricks.blogspot.com/2010/07/navbar.html" />Απόκρυψη της Navbar </option></select></form>

Να σας πω σ' αυτό το σημείο, ότι μπορείτε να δώσετε style στο Drop Down Menu σας, βάζοντας χρώμα.
Στον παραπάνω κωδικό, αυτόν με το πράσινο χρώμα, προσδιορίζουμε κατά σειρά το πλάτος του widget, το χρώμα της γραμματοσειράς και το χρώμα του background.
Πειραματιστείτε για να δώσετε σ' αυτό το widget τη διάσταση και το χρώμα που ταιριάζει στο blog σας.
Μπορείτε να βάλετε πληροφορίες που αφορούν το blog σας, αλλά και διάφορες γενικές πληροφορίες για το οτιδήποτε, όπως εφημερίδες κανάλια, φαρμακεία και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Επίσης να σας πω, ότι το συγκεκριμένο widget μπορείτε να το βάλετε στο blog σας όσες φορές θέλετε.
Δεν υπάρχει περιορισμός.
Νομίζω ότι είναι περιττό να σας πω πως μπαίνει. Widget είναι. Έτσι;
Αλλά για όσους δεν ...θυμάστε, κάνουμε σύνδεση με το λογαριασμό μας, και από τη Σχεδίαση, προσθήκη gadget, javascript/Html, κάνουμε επικόληση τον κωδικό.
Ελπίζω να σας άρεσε.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

3 σχόλια:

elooo είπε...

καλησπέρα

ο κώδικας που έχεις αναρτήσει, στο δικό μου blog δουλεύει!! φταίει το μου ??? δοκίμασα κ τον δικό σου ακριβώς πάνω στο blog μου κ ούτε αυτός δούλεψε!!!
μήπως ξέρεις τι συμβαίνει?

ekabitis είπε...

Elooo, έχεις χίλια δίκια! Υπήρχε ένα μικρό λαθάκι στον κωδικό, το οποίο διορθώθηκε, και τώρα είναι εντάξει. Μπορείς να τον αντιγράψεις και να τον χρησιμοποιήσεις.
Συγνώμη για την αναστάτωση!

ekabitis είπε...

Να 'σαι καλά Εύη

Δημοσίευση σχολίου